čtvrtek 10. března 2011

Bilance - únor (vlastně začátek března) 2011

Po dalších třech měsících zveřejňuji další čtvrtletní plán. Ten minulý se, jako obvykle, splnit nepodařilo, ale tak už to obvykle s plány bývá. Trochu zneklidňující je, že se nepodařilo stihnout uveřejnit bilanční příspěvek v plánovaném termínu do konce února, i když jeho sepsání trvá tak nanejvýš deset minut [*].

V rubrice Cesty jsem si odbyl Istanbul a polovinu Cardiffu, jehož druhá část přijde v nejbližší době. Stále dlužím Smolensk. Rubrika Dráhy už dlouho neměla žádnou aktualizaci, to se ale může snadno změnit. Nebo nemusí. Ponechávám příslib článku o moskevských tramvajích, nevím ale, kdy se k tomu dostanu.

Množina článků se štítkem Racionalita sice nakynula, ale neplánovaným směrem, a slibovaná Pascalova sázka zatím nebyla sepsána a zůstává v plánu. Když už jsem v poslední době začal tak trochu fušovat do ekonomie, ještě v tom chvíli vydržím a zmíním se o známém tématu teorie her, kterým je vězňovo dilema. Mezi Paradoxy jsem v zásadě splnil předsevzetí. Na další čtvrtletí slibuji paradox neočekávaného věšení, a snad se mi podaří začít sérii článků o Russellově paradoxu a Gödelově větě. Nová rubrika Pravděpodobnost taktéž nehyne na úbytě, její obsah se bude jako dosud překrývat s předcházejícími dvěma.

V Rébusech budou nadále přibývat řešení k dosud publikovaných šifrám, zatím je takto vybaveno osm nejstarších. Další rubriky budou žít bez specifických plánů.

Jestliže jsem posledně psal, že počet přístupů je sice nízký, ale vyvíjí se pozitivně, teď je tomu naopak. Po prosincovém rekordu 5077 přišlo období poklesu s hodnotami 3340 a 2937. Tempo upadá. Pouhých pět únorových příspěvků vysvětluji tím, že jsou články delší, do budoucna to chce sekat na kratší části.

Jinak již delší dobu uvažuji o možnosti archivace. Přece jenom je tu přes 140 příspěvků a docela bych o to nerad nějakou náhodou přišel. Jestli někdo z čtenářů má tušení, jak efektivně zálohovat obsah blogu, nechť poradí. Představa ručního kopírování zdrojového html pro každý článek zvlášť mě nenaplňuje nadšením.

2 komentáře:

  1. Ohledně zálohování - pokud blogspot.com nemá nějaký export, lze použít hrubou sílu a celý web stáhnout včetně odkazů a obrázků. Vznikne tak proklikávatelná offline kopie. Mně se osvědčil HTTrack http://www.httrack.com/.
    (při nastavování pozor na hloubku odkazů a stahování z jiných serverů, při špatném nastavení by to mohlo zkoušet stáhnout celý Internet)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem idiot, export to má, a ani není zvlášť skrytý. Nevím, jak se mi to podařilo přehlédnout. Díky.

    OdpovědětVymazat